Poluarea scoate oamenii în stradă

Poluarea scoate oamenii în stradă

Zeci de craioveni au ieşit în stradă din cauza poluării. S-au adunat întâi pe Facebook, apoi în faţa Complexului Energetic Oltenia. De vină ar fi unul dintre CET-urile administrate de compania de stat. Praful de cărbune şi zgura degajate de coşurile instalaţiilor de termoficare fac ca oamenii să fie prizoierii în propriile case.

Revoltaţi de indiferenţa autorităţilor, oamenii au ieşti în stradă. Coşul CET-ului din Bariera Vâlcii aruncă în aer tone
de cenuşă. Aerul este uneori iresirabil, iar cartierul craiovean şi câteva comune limitrofe au un aspect de film postapocaliptic.

Localnicii spun că au semnalat problema încă de acum câţiva ani. Acum însă e mai rău ca niciodată. Cenuşa acoperă totul. Străzi, case, maşini şi chiar rufele puse la uscat. Zecile de sesizări făcute autorităţilor au fost în van. Singurele urmări au fost câteva amenzi date CET-ului de către Garda de Mediu. Ultima în valoare de 100 de mii de lei.

Directorul termocentralei care este sursa poluării a stat de vorbă cu câţiva dintre protestari.

Cu oamenii în stradă, reprezentanţii autorităţilor susţin că singura soluţie este contrucţia unei centrale moderne pe gaz care să înlocuiască CET-ul din perioada comunistă. Ar fi gata însă peste abia 4 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt