Potopul adus de furtuni

Potopul adus de furtuni

Noapte grea pentru mii de români! A plouat atât de mult încât zeci de drumuri au fost blocate, mai multe sate au rămas fără electricitate, iar multe dintre gosodării au fost măturate de viitură. Au fost probleme mari în 32 de localităţi din ţară. Un grup de 24 de turişti a avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a ramas blocat în munţii Apuseni, din cauza vremii severe.

Ploile abundente şi vântul puternic au făcut ravagii pe mai multe drumuri din judeţul Alba. DN 75 a fost blocat din cauza aluviunilor în zona Scărişoara, iar drumul comunal care face legatura dintre Horea si Albac a fost şi el afectat. Mai multe gospodării din satele Ciocăneşti, Poiana Ampoiului şi Meteş au fost inundate de apa care a curs de pe versanţi.

Probleme din cauza vremii au fost şi pe traseele montane din zonă. Un grup de 24 de turişti, împreună cu ghidul montan, a rămas pe munte după ce  traseul pe care mergeau a fost blocat. Pompierii au reuşit în cele din urmă să îi localizeze şi i-au adus într-o zonă sigură. Din cei 24, doi soţi de 59 si 54 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În întreg judeţul Alba a fost cod portocaliu de vreme severă. Grav afectate de ploile torenţiale au fost şi mai multe localităţi din judeţul Hunedoara. Cele mai mari probleme au fost în satul Hăşdău. Meteorologii au emis, din nou, avertizare de vreme severă. Vor fi furtuni şi ploi torenţiale în cea mai mare parte a ţării.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt