Pozată goală în spital când era sedată

Pozată goală în spital când era sedată

Caz revoltător la Spitalul Sf. Ioan din Capitală! O pacientă susţine că a fost pozată goală, în timp ce se afla sub efectul anestezicului, de cadrele medicale care ar fi trebuit să aibă grijă de ea şi să o protejeze. Este vorba despre Loredana, o femeie transexuală, care, la trei ani de la intervenţia chirurgicală, a descoperit că personalul medical i-a făcut fotografii în timp ce era inconştientă.

Este o gravă încălcare a drepturilor pacientului, a demnităţii sale şi este clar un act de discriminare faţă de persoanele transexuale, susţine avocata Loredanei. 

În urmă cu trei ani, în pandemie, Loredana a avut o problemă medicală extrem de gravă. A fost nevoie să se interneze la Spitalul Sfântul Ioan, unde a trecut printr-o procedură medicală complicată. 24 de ore a stat inconştientă în sala de operaţie. A considerat experienţa grea, dar normală. Până în urmă cu câteva zile. 

Loredana este o femeie transexuală, iar în momentul în care i-a fost făcută poza în spital, încă nu trecuse prin operaţia de schimbare a sexului. Ea acuză că, cel mai probabil, poza a fost făcută de cadrele medicale care aveau acces în sală. La spital, nimeni nu-şi asumă vreo răspundere.

Paznicii au cerut echipei FOCUS să plece. Nicio persoană din conducere nu este la muncă, iar managerul nu răspunde la telefon. 

Loredana îşi caută acum dreptatea în instanţă. Imaginile cu ea, fără să-şi dea acordul, îi încalcă dreptul la intimitate şi susţine că asistenta medicală a făcut abuz în serviciu atunci când a fotografiat-o. Ea este pregătită să dea în judecată şi spitalul. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt