Prea puţini IT-işti, prea multe job-uri

Prea puţini IT-işti, prea multe job-uri

Piaţa IT din România este în plină expansiune, iar ca atare şi oferta de job-uri din domeniu este mult mai mare decât cererea. La cel mai mare târg de job-uri în IT din ţară, tinerii s-au înghesuit la stand-urile angajatorilor. Cei mai mulţi caută internship-uri şi preferă să aibă un program flexibil şi să lucreze de acasă. Experienţa în domeniu se traduce în venituri de mii de euro.

În domeniul viitorului, companiile cresc atât de repede încât nu reuşesc să găsească suficient de mulţi doritori pe cât de multe posturi oferă. Târgurile de recrutare sunt un prilej bun de a găsi angajaţi. Un astfel de eveniment a avut loc la Palatul Parlamentului.

Târgul a fost organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Peste 70 de firme şi-au prezentat ofertele. Multe companii angajează chiar şi tineri care nu au studiat informatica.

În ceea ce priveşte internship-urile, salariul mediu în IT este de 3.000-3.500 de lei. În schimb, odată angajaţi, tinerii pot câştiga de la 1.500 până la 3.500 de euro, după câţiva ani de experienţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt