Prefect Vrancea: A fost o eroare umană

Prefect Vrancea: A fost o eroare umană

O eroare umană. Este concluzia prefectului judeţului Vrancea cu privire la producerea exploziei de pe autostradă. În timp ce autorităţile locale spun că echipa de muncitori ar fi ştiut de existenţa magistralei de gaz, reprezentanţii Transgaz spun, la rândul lor, că nu ar fi trebuit să existe lucrări la mai puţin de 20 de metri de conductă. Anchetatorii fac în continuare cercetări. 

Autorităţile au rămas ore întregi pe şantier ca să facă cercetări. Primele concluzii arată faptul că unul dintre munictorii care se aflau, în schimbul de noapte, pe şantier a lovit magistrala de gaz în timp ce făcea săpături cu excavatorul. Conducta se afla la 1 metru adâncime, în pământ, iar în momentul în care s-a fisurat, o scânteie a provocat deflagraţia uriaşă. 

Autorităţile locale susţin faptul că această conductă ar fi fost marcată corespunzător pe planşe, încă din faza de licitaţie.
Reprezentanţii Tranzgaz dau vina pe constructorul autostrăziicare nu ar fi avut voie să facă un şantier la mai puţin de 20 de metri de conductă. ,,Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament (...) pentru lucrarea Autostrada Focşani-Bacău, cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea, acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect", se arată într-un comunicat Transgaz. 
Firma care execută lucrările la Autostrada A7 aparţine omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, iar muncitorii lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede lucrările. 
În urma exploziei de pe autostradă, pe şantier a rămas doar scrum. Inclusiv utilajele muncitorilor au ars ca o torţă din cauza deflagraţiei. Autorităţile continuă cercetările şi, cel mai probabil, urmează să fie audiaţi muncitorii care au supravieţuit în urma exploziei. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt