Premierul Marcel Ciolacu a semnat un acord cu transportatorii şi fermierii privind încetarea protestelor

Premierul Marcel Ciolacu a semnat un acord cu transportatorii şi fermierii  privind încetarea protestelor

Marcel Ciolacu şi reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor au semnat, vineri la Palatul Victoria, un acord prin care să se pună capăt de îndată acţiunilor de protest. De asemenea, premierul i-a invitat pe reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor, care protestează la Afumaţi, la o nouă rundă de discuţii, la sediul Guvernului. Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului, să fie constituit un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze şi să găsească cele mai bune soluţii pentru revendicările protestatarilor.
Comitetul va fi format din reprezentanţi ai ministerelor de resort şi ai fermierilor şi transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, şi să gestioneze problemele semnalate.Speţele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social, mai arată comunicatul de presă al Executivului.
Scopul Comitetului este soluţionarea revendicărilor agricultorilor şi transportatorilor şi redactarea unor propuneri de soluţii concrete pentru sectoarele economice în discuţie.
În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către şeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, şi consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanţii protestatarilor vor încheia acţiunile de protest atât în Capitală, cât şi în teritoriu.
Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înfiinţarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial.
”Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei noastre şi de a îmbunătăţi viaţa celor care produc în România şi transportă mărfurile româneşti în ţară şi peste hotare”, a declarat premierul Ciolacu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt