Preşedintele Iohannis va efectua o vizită de lucru în SUA. El va fi primit, la Casa Albă, de preşedintele american Joe Biden

Preşedintele Iohannis va efectua o vizită de lucru în SUA. El va fi primit, la Casa Albă, de preşedintele american Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis va face, marţi şi miercuri, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, el urmând să fie primit, la Casa Albă, de preşedintele SUA, Joe Biden. Cei doi şefi de stat vor discuta inclusiv despre situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic.

Totodată, Klaus Iohannis va primi premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, acordat de Consiliul Atlantic din SUA ”ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european”. Iohannis este primul şef de stat european onorat cu această distincţie.

Preşedintele Biden îi va mulţumi lui Iohannis pentru găzduirea de militari americani în România şi va recunoaşte multiplele contribuţii pe care România, ”un aliat necondiţionat al NATO, le-a avut la securitatea pe Flancul Estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre”, a transmis Casa Albă.

Afla mai multe despreiohannisbidensua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt