Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, de Ziua Unirii Principatelor: România nu va ajunge pe mâna demagogilor şi a populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, de Ziua Unirii Principatelor: România nu va ajunge pe mâna demagogilor şi a populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Iaşi, că România nu va ajunge pe mâna demagogilor şi a populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici. ”Să avem încredere în forţele noastre şi să ne unim pentru a apăra România de oportunişti, de populişti şi de toţi cei care vor să ne deturneze destinul nostru istoric. Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei”, a transmis liderul liberal.

De asemenea, el a arătat că ”prin efortul nostru al tuturor suntem stat membru al UE, suntem un aliat respectat în NATO şi putem să ne apărăm cetăţenii într-o lume în care conflictele armate şi economice se înmulţesc. (...) România şi întreaga lume liberă se află într-un moment de răscruce pentru destinul lor. Războiul din Ucraina, conflictul militar din orientul mijlociu, toate acestea au avut şi au în continuare un impact asupra vieţilor noastre de zi cu zi. Pacea, bunăstarea oamenilor şi întreaga ordine regională şi mondială au fost puse sub semnul întrebării. Cu toate acestea, România a reuşit un lucru remarcabil. A rămas un pol de stabilitate şi un pol al democraţiei în regiunea noastră.

 

Fostul premier al României a vorbit şi despre nemulţumirile românilor, având în vedere protestele de la început de an. ”Ştiu că mulţi oameni sunt dezamăgiţi şi aşteaptă mai mult de la clasa politică. Vor să vadă soluţii pentru preţurile în creştere. Vor să vadă soluţii pentru venituri mai mari. Vor să vadă soluţii pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură. Vor să vadă soluţii pentru o fiscalitate echitabilă, pentru şcoli mai bune şi spitale mai performante. (...) Există o legătură strânsă între problemele şi nevoile de zi cu zi ale cetăţenilor şi obiectivele mari ale ţării în care trăim. Nu sunt aspecte diferite. Sunt elementele unui întreg, care se numeşte viaţa noastră”.

 

Preşedintele Senatului a mai afirmat că ”Drumul pe care mergem astăzi, deşi este greu, este cel corect. Adevărata soluţie este să continuăm dezvoltarea pe care am generat-o în aceşti ani prin efortul nostru, al tuturor. Obiectivul nostru pentru viitor este România - pol de dezvoltare regională. Ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cei mai buni administratori în fruntea ţării, în fruntea judeţelor şi a localităţilor. Avem nevoie de adevăraţi gospodari ai banilor europeni şi ai banilor de la bugetul naţional şi de la bugetele locale”.

Cu toate acestea, ajutorul Uniunii Europene este indiscutabil, subliniază Ciucă. ”Toate aceste proiecte nu se puteau face fără bani europeni şi banii europeni nu ar exista fără un regim democratic stabil. Aşadar, dezvoltarea României nu se poate face în absenţa democraţiei şi a banilor europeni. Democraţia înseamnă încredere şi banii europeni înseamnă dezvoltare. ”


Preşedintele Senatului a încheiat cu un mesaj pentru români: ”Să avem încredere în forţele noastre şi să ne unim pentru a apăra România de oportunişti, de populişti şi de toţi cei care vor să ne deturneze destinul nostru istoric. Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei. Să avem încredere în România! Să avem încredere în puterea noastră şi să avem curaj pentru a construi destinul pe care îl merităm în Europa şi în lume! La mulţi ani României moderne! La mulţi ani, români! ”

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt