Preţul uriaş cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume

Preţul uriaş cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume

O proprietate de lux de proporţii impresionante, din Florida, cunoscută sub numele de Gordon Pointe, este cotată ca fiind cea mai scumpă din lume.

Această oază privată imensă este scoasă la vânzare pentru uluitoarea sumă de 235 milioane de lire sterline (aproximativ 274 de milioane de euro). Dacă va găsi un cumpărător dispus să investească această sumă fabuloasă, proprietatea ar deveni cea mai scumpă vândută vreodată, arată Adevărul.

Amplasată pe o peninsulă în cartierul bogat Port Royal din Naples, Florida, Gordon Pointe se află într-un complex cu acces controlat, cu faţa spre mare.

Întinsă pe o suprafaţă de 2.613.600 de metri pătraţi de verdeaţă luxuriantă, Gordon Pointe include în prezent trei vile de lux: o casă principală de 11.500 de metri pătraţi, o locuinţă de 5.500 de metri pătraţi şi o reşedinţă de 5.800 de metri pătraţi.

Proprietatea are o faleză pe plajă cu apă pe trei laturi, trei piscine luxuriante - şi un port pentru iahturi. De asemenea, există un doc privat pentru aproximativ şase bărci cu o lungime de 110 metri.

Vila se află în apropiere de localitatea Naples, cunoscută pentru restaurante, baruri şi divertisment de lux.

De asemenea, scrie The Sun, cine va cumpăra această proprietate luxoasă va obţine un card de membru asociat la Port Royal Club.

Gordon Pointe este scoasă la vânzare de membrii familiei fostului finanţator John Donahue şi soţia sa, Rhodora, relatează Wall Street Journal.

Conform familiei, Donahue zbura deasupra Naples, în anii '80, când a observat insula locuită pe care se află acum vila - şi a decis să cumpere terenul.

Acesta a plătit doar 800.000 de lire sterline în 1985 pentru suprafaţa de 1,7 hectare pe care nu exista decât un cătun de pescari înconjurat de mangrove.

De-a lungul anilor, a continuat să cumpere terenurile din jur şi a ajuns să deţină aproape 24 de hectare în comunitatea Port Royal din Naples.

Acum, cei 13 copii şi cei 84 de nepoţi ai lui Donahue se despart de o parte din proprietatea familiei, care include cele trei reşedinţe.

„Ne-am bucurat cu toţii de ea, dar este mai mult sau mai puţin momentul să mergem mai departe”, a declarat fiul lui John şi Rhodora, Bill Donahue.

Numeroşi oameni de seamă, printre care fostul preşedinte George H.W. Bush şi Barbara Bush, au fost oaspeţi la Gordon Pointe. Numele camerei în care au locuit aceştia se numeşte de atunci „Sufrageria Prezidenţială”.

Afla mai multe desprefloridagordon pointepret
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt