Prima ninsoare din sezon. Drumuri acoperite de zăpadă

Prima ninsoare din sezon. Drumuri acoperite de zăpadă

Temperaturile scăzute din această perioadă au adus şi primele ninsori la munte. Pe Transalpina, drumarii au fost chiar nevoiţi să intervină cu mai multe utilaje, pentru a curăţa şoseaua. În Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă a ajuns la câţiva centimetri.

Şi în Bucovina, turiştii s-au bucurat de prima ninsoare din acest sezon. Frigul face însă şi victime. În Baia Mare, un bărbat a fost găsit degerat pe stradă. 

Cum se întâmplă în fiecare an,  prima ninsoare i-a luat pe nepregătite pe şoferi. N-au apucat încă să-şi echipeze maşinile şi..au rămas blocaţi. Alţii au fost chiar nevoiţi să pună mâna pe lopeţi. În munţii Făgăraş, de exemplu, zăpada depăşeşte 5 centimetri. Pe Transalpina, drumarii au intervenit cu mai multe utilaje, să îndepărteze zăpada. 

Temperaturile au scăzut mult şi în nordul ţării. În Baia Mare, azi noapte au fost două grade, iar un om al străzii a fost găsit degerat. Medicii care l-au găsit spun că era în hipotermie şi l-au dus la spital, pentru îngrijiri. 

A nins în tot Maramureşul, iar stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri. Tot azi-noapte, un ucrainean în vârstă de 44 de ani care a trecut ilegal graniţa cu România a fost salvat de către salvamontişti. Când a fost găsit, bărbatul era epuizat şi nu numai avea forţă să se mişte. A fost predat unui echipaj medical care l-a transportat imediat la spital.

În Suceava însă, turiştii au fost în extaz când a început să ningă, în zona de munte. Peisajele sunt parcă rupte din poveşti. Meteorologii anunţă că va fi frig şi în următoarele zile, astfel că sunt şanse mari să mai ningă
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt