Prima ninsoare serioasă din sezon. Drumuri acoperite de zăpadă. Săptămâna viitoare vremea se va răci

Prima ninsoare serioasă din sezon. Drumuri acoperite de zăpadă. Săptămâna viitoare vremea se va răci

Mai multe şosele şi drumuri naţionale au fost acoperite de zăpadă noaptea trecută din cauza viscolului. Autorităţile au scos la înaintare autospecialele şi au avertizat şoferii să evite regiunile montane dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

La Padiş a nins atât de mult încât turiştii au rămas blocaţi pe munte. În restul ţării a fost alertă de vânt puternic. Meteorologii spun că ploile vor acapara teritoriul României săptămâna următoare. 

Previziunile meteorologilor s-au adeverit şi în zeci de judeţe a nins viscolit. Cel mai rău a fost în zona Transilvaniei. Pe aproape toate drumurile de munte din judeţele Braşov, Harghita, Suceava, Alba, dar şi din cele învecinate, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire. La Padiş a nins atât de mult încât  turiştii au rămas blocaţi la pensiuni. Stratul de zăpadă a ajuns la aproape 50 de centimetri Pe crestele munţilor peisajul este de vis. 

Alte judeţe au fost sub cod galben de vânt puternic, iar rafelele au bătut şi cu peste 100 km pe oră. În Făgăraş vântul a desprins acoperişul unui bloc. Sute de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar unii dintre ei au căzut pe maşinile oamenilor. 

Sfârşitul de weekend va fi cel mai rece din acest sezon, iar zilele următoare ninsoarea se va transforma în ploaie. În a doua parte a săptămânii vremea se va răci la nivel naţional, iar temperaturile vor continua să scadă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt