Prima reacţie a lui Halep după aflarea verdictului TAS şi care este cel mai apropiat turneu la care ar putea participa

Prima reacţie a lui Halep după aflarea verdictului TAS şi care este cel mai apropiat turneu la care ar putea participa

Simona Halep, a cărei suspendare a fost redusă drastic de TAS, poate reveni în orice moment pe teren, dar cel mai aproape ar fi turneul de 1.000 de puncte de la Miami.
În perioada 6 martie - 17 martie are loc turneul de la Indian Wells, unde Halep nu mai poate evolua, dar ea poate fi prezentă la turneul de la Miami, programat în perioada 19-31 martie.
Halep nu mai figurează în clasamentul WTA, după ce a fost suspendată din 7 octombrie 2022. Însă ea poate beneficia de primirea unui wild card sau poate juca în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.
În cazul în care nu va reveni în luna martie, ea poate începe participarea la turnee în luna aprilie, când debutează sezonul pe zgură, cu turnee la Charleston, Stuttgart sau Madrid.
Simona Halep a declarat, după ce TAS a redus suspendarea sa pentru dopaj la nouă luni, că a fost întotdeauna o sportivă curată şi că abia aşteaptă să revină în circuit.
"Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă curată. Credinţa mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzaţiile scandaloase care mi-au fost aduse şi de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aş fi dorit. Abia aştept să mă întorc în circuit”, a spus Halep, potrivit Euronews.
Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a declarat, marţi, la Digisport, că jucătoarea din Constanţa a avut o reacţia de fericire absolută, atunci când a aflat de decizia TAS de a-i reduce suspendarea.
“Simona Halep a avut o reacţie de fericire absolută. Este o sportivă extraordinară, o cunosc de mulţi ani, a ajuns într-o regretabilpă eroare şi aliniere nefericită a astrelor, într-o situaţia nefericită. Am crezut de la început că o putem ajuta. O cunosc, este un om extraordinar şi eram convins că nu putea face aşa ceva. După primele teste de păr făcute în octombrie, am avut şi certitudinea clară, pentru că acestea sunt foarte clare. Dacă ar fi luat o singură pastilă, nivelul din aceste teste ar fi fost de 10.000 de ori mai mare. S-a luptat un an şi jumătate cu întregul sistem antidoping. 
Rezultatele Simonei din perioada 29 august 2022 şi 7 octombrie 2022 rămân retrase. Acuzaţia din paşaport a ridicat multe suspiciuni în presă, în condiţiile în care nivelul de înţelegere tehnică este greu de pătruns. A respins în totalitate acuzaţiile de la ITIA. La Roxadustat, TAS a constatat ca şi primul tribunal că Simona a fost doar victima unui caz de contaminare. A stabilit gradul ei de vinovăţie, adică nu a lut voit o susbtanţă interzisă. Şi a stabilit că există un nivel minin de neglijenţă. tribunalul a considerat că e vorba de un caz simplu, de contaminare“, a afirmat avocatul la Digisport.
Halep are acum zero puncte WTA şi dacă nu primeşte un wild card va trebui să joace peste tot în calificări.
 

Afla mai multe desprehalepdecizietas
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt