Primul spital construit din donaţii, aproape gata

Primul spital construit din donaţii, aproape gata
foto: daruiesteviata.ro

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer construit doar din donaţii îşi va deschide porţile la finele acestui an! Are 9 etaje şi peste 100 de paturi pentru micii luptători. Noul spital dispune de un bloc operator cu 5 săli de operaţie, dar şi de saloane de Terapie Intensivă individuale. Încă este nevoie de ajutorul oamenilor pentru a putea dota spitalul cu echipamente de ultimă generaţie. 

În urmă cu şapte ani, Oana Gheorghiu împreună cu Carmen Uscatu, fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţa, au început să-şi creioneze visul. Acela de a face primul  spital pentru copiii bolnavi de cancer din ultimii 30 de ani. În 2018 a început construcţia şi iată că visul lor a devenit realitate.

Spitalul care va primi pacienţii de la Marie Curie are 9 etaje şi 12.000 de metri pătraţi. Sunt 80 de saloane cu toalete, duşuri şi paturi pentru aparţinatori. Acest bloc operator este primul construit doar din sticlă, material care ajută pentru prevenţia infecţiilor nosocomiale. Sunt 16 secţii de terapie intensivă individuală unde micii luptători se vor putea recupera după operaţii. Iar asta nu e tot. 

Spitalul dispune chiar şi de un cinema pentru copii. Jumătate din investiţia făcută până acum în proiectul Noi facem un Spital vine din SMS-uri. Adică din ajutorul oamenilor care au donat. Însă mai este nevoie de ajutor. Spitalul trebuie să fie dotat cu monitoare şi echipamente de ultimă generaţie. Acestea ajung aproape la şapte milioane de euro.
Dacă vrei să te implici şi să pui o cărămidă la spitalul inteligent o poţi face printr-un simplu sms la 8864 cu textul SPITAL. Firmele pot redirecţiona pentru proiect 20% din impozitul pe profit până la sfârşitul anului. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt