Procesul lui Trump în dosarul documentelor clasificate, amânat pe termen nedefinit

Procesul lui Trump în dosarul documentelor clasificate, amânat pe termen nedefinit

Un tribunal din Florida a amânat sine die deschiderea procesului penal al fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat de gestionarea neglijenţă a unor documente clasificate confidenţiale, potrivit unei hotărâri, relatează AFP, citat de News.ro.

Procesul în acest dosar împotriva candidatului republican în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie urma să înceapă la 20 mai.

Însă o judecătoare federală a stabilit că această dată nu poate fi respectată, din cauza numărului unor cereri prealabile prezentate instanţei.

Aileen Cannon, o magistrată numită de către fostul preşedinte Donald Trump, nu a stabilit o nouă dată.

Această hotărâre este un revers pentru procurorul special Jack Smith şi face foarte improbabilă ţinerea unui proces în acest dosar înaintea alegerilor prezideţiale din noiembrie.

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale este judecat în prezent într-un proces la New York în alt dosar, cu privire la plăţi suspecte înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

În dosarul din Florida, Donald Trump este inculpat împreună cu doi dintre asistenţii săi personali cu privire la modul în care a gestionat documente clasificate în reşedinţa sa privată Mar-a-Lago, în acest stat din sud-estul Statelor Unite, după ce a plecat de la Casa Albă, în ianuarie 2021.

Afla mai multe despredonald trumpprocesflorida
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt