Profit.ro: Guvernul amână reorganizarea instituţiilor publice

Profit.ro: Guvernul amână reorganizarea instituţiilor publice

Reorganizarea instituţiilor publice, ca urmare a desfiinţării posturilor vacante, stabilită prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament şi care urma să fie realizată până la sfârşitul acestui an, a fost amânată de Guvern până la 30 iunie anul viitor, conform ultimei forme a ordonanţei cu măsuri fiscale, agreată de Executiv şi obţinută de Profit.ro.

Noul termen, de 30 iunie, este un termen limită până la care trebuie să se facă reorganizarea şi nu o dată la care aceasta să se deruleze. Mai multe instituţii şi ministere au prezentat deja proiecte de rorganizare Guvernului, însă altele sunt în întârziere, motiv pentru care este necesară această extindere a termenului. 
Măsurile privind reorganizarea structurilor funcţionale ale instituţiilor publice, inclusiv organigramele, statele de funcţii, regulamentele de organizare şi funcţionare, urmau să fie aprobate, individual, până la 31 decembrie 2023.
Guvernul a stabilit însă amânarea acestui termen până la 30 iunie 2024. Între timp unele instituţii au început reorganizarea, dar răgazul dat de Guvern înseamnă că multe dintre funcţiile de conducere vor rămâne pe statele de plată pentru încă o jumătate de an.

Afla mai multe desprereorganizareinstitutiipiblice
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt