Protest la Institutul de transplant din Cluj

Protest la Institutul de transplant din Cluj

Intenţia ministerului Sănătăţii de a închide Institutul de urologie şi de transplant renal din Cluj Napoca provoacă
scandal. Astăzi, medicii şi asistentele au ieşit în curtea unităţii sanitare şi au protestat împotriva transformării acesteia într-o simplă secţie a spitalului clinic judeţean. Cadrele medicale spun că Institutul de urologie şi de transplant renal din Cluj Napoca este singurul de acest fel din zona de nord-vest a ţării, deci nu ar trebui închis.

Dupa nenumarate incercari de a obtine fonduri pentru spital, care, de altfel, le au fost promise, dar nicicand trimise, managerul spitalului Silviu Moga a decis sa demisioneze. El a participat azi la protest alături de colegi şi susţine, în continuare, că Institutul are nevoie de investiţii, nu de desfiinţare.

Institutul de urologie a avut numeroase cazuri rezolvate ale pacientilor chiar si în pandemie. De altfel este si singurul care detine un aparat cu laser de indepartare a pietrelor de la rinichi. Aceasta interventie este aici gratuita spre deosebire de alte spitale private unde costurile sunt enorme.

De cealaltă parte, ministrul Ioana Mihăilă spune că la Institut nu există spaţiu suficient şi că acesta nu are nici aviz de securitate la incendiu de la ISU.

Nu doar pacientii ar avea de suferit daca institutul s-ar inchide. Personalul, de asemenea, va fi afectat pentru că
se vor face cu si guranta disponibilizari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt