Protest pentru salvarea Parcului IOR. Bucureştenii vor înapoi ,,plamânul Capitalei"

Protest pentru salvarea Parcului IOR. Bucureştenii vor înapoi ,,plamânul Capitalei"

„Nu cedăm parcul I.O.R.”, au strigat într-un glas mii de bucureşteni. Oamenii au protestat pentru recuperarea celor 12 hectare de teren retrocedate în urmă cu 18 ani. Proprietarii de acum ar vrea să construiască acolo blocuri şi chiar un parc de distracţii. Pentru a putea face asta, ar fi otrăvit şi tăiat mai mulţi copaci şi ar fi dat foc vegetaţiei, spun cei din zonă.

Bucureştenii din Sectorul 3 au arătat că îşi doresc parcul I.O.R. înapoi. O importantă parcelă de 12 hectare este aproape de a fi distrusă în totalitate, pentru a fi transformată în cartier de blocuri. Locuitorii din zonă cer autorităţilor soluţii pentru ca parcela să fie recuperată şi înapoiată cetăţenilor.

În prezent, aceasta aparţie Mariei Cocoru, iar nepotul ei, Dan Băjenaru o administrează. Pe acest teren vor să construiască un complex imobiliar, lucru pentru care ar fi distrus în mod intenţionat vegetaţia, acuză oamenii.

Activiştii de mediu spun că situaţia a apărut în urma unui vid legislativ. Porţiunea retrocedată nu figurează ca parc în planul urbanistic general, dar, atâta timp cât aceasta este amenajată ca spaţiu verde, nu îi poate fi schimbată destinaţia.

foto: facebook.com/IOR51

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt