Protest spontan în gară

Protest spontan în gară

Protest spontan în Gara de Nord din Timişoara. Peste 100 de persoane au blocat plecarea unui tren timp de aproape 40 de minute. Motivul? Compania feroviară ce operează cursa între Timişoara şi o comună din vestul judeţului Timiş a decis să anuleze mai multe garnituri de tren începând de sâmbătă. Navetiştii susţin că nu mai au cum sa ajungă acasă, la locul de muncă sau la şcoală.

Trenul a cărui plecare a fost blocată de protestul navetiştilor aparţine companiei private Regio Călători. În fiecare zi pe ruta Timişoara- Nerău circulă 3 perechi de trenuri care transportă câteva sute de oameni. Dimineaţa şi la prânz trenul este aproape plin.

Navetiştii spun că au strâns semnături şi că au depus mai multe petiţii la conducerea companiei de călători, dar fără succes. Aşa că astăzi au decis să protesteze. Printre cei care au oprit trenul s-au numărat şi zeci de elevi care nu mai au cum să ajungă dimineaţa la şcoală şi după cursuri…acasă.

Mai mulţi poliţişti, dar şi jandarmi au fost trimişi la faţa locului. Oamenii legii au încercat să îi convingă pe navetişti să renunţe la protest şi să se îmbarce în tren.

Reprezentanţii companiei feroviare ce operează pe ruta Timişoara Nerău vor să menţină garniturile, dar nu au
personal suficient.

În cele din urmă jandarmii i-au convins pe navetişti să renunţe la protest şi după aproape 40 de minute, trenul a
plecat din gară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt