Protestele poliţiştilor din penitenciare continuă

Protestele poliţiştilor din penitenciare continuă

Poliţiştii din penitenciare continuă protestele, nemulţumiţi de salarii şi de lipsa de personal. La Târgu Jiu, zeci de angajaţi au întrerupt programul de lucru, iar deţinuţii au fost păziţi de secretare şi contabili. Sindicaliştii se plâng că au sute de ore suplimentare care nu le-au fost plătite, iar, cu noile măsuri de austeritate, nici munca în weekend nu le va mai fi remunerată suplimentar. 

În penitenciarele din România ar fi un deficit de 20.000 de angajaţi, spun sindicaliştii din sistem. Din acest motiv, poliţiştii din închisori protestează de câteva luni şi cer, de asemenea, şi măriri salariale. 

O parte dintre angajaţii Penitenciarului Târgu Jiu au protestat timp de jumătate de oră în faţa instituţiei şi şi-au amânat intrarea în tură. Ei spun că, la nivel naţional, colegii lor au peste un milion de ore suplimentare neplătite, iar în aceste condiţii cei care îndeplinesc condiţia de pensionare ameninţă cu plecarea din sistem.

Lipsa de personal aduce cu ea situaţii de necrezut. Deţinuţii au ajuns să fie păziţi de angajaţi nepregătiţi. Un protest asemănător a avut loc şi la Penitenciarul din Aiud.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt