Puncte de prim ajutor, închise

Puncte de prim ajutor, închise

În aceste zile ne topim sub razele arzătoare. Codul portocaliu de caniculă  emis pentru Bucureşti şi alte şapte judeţe creează disconfort. Temperaturile  depăşesc 37 de grade la soare iar punctele de prim ajutor sunt salvarea pentru cei care ies în parcuri şi în oraş. Un pahar de apă şi câteva clipe petrecute într-un spaţiu răcoros ar fi soluţia  ideală. Din păcate însă multe dintre punctele de prim ajutor sunt închise. 

Centrul de prim ajutor din  parcul Orăşelul Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei este închis. Chiar dacă este trecut de ora 12:00 şi temperaturile depăşesc 38 de grade este plin de părinţi, bunici şi copii. În cazul în care au nevoie de ajutor medical nu au la cine să apeleze. Oamenii sunt  intrigaţi şi spun că aşa este mai mereu.
La câteva sute de metri distanţă, într-un alt parc din acelaşi sector găsim un punct unde putem să bem apă sau să ne răcorim câteva momente.
 
Valul de caniculă se va intensifica din nou spre finalul săptămânii. Specialiştii ne sfătuiesc să purtăm haine deschise la culoare şi lejere, să purtăm pălării sau şepci şi pe cât posibil să evităm  să ieşim din casă la orele amiezii dacă nu suntem nevoiţi. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt