Putin acuză forţele ucrainene de încălcarea drepturilor omului. Palatul Elysee reacţionează: „Minciuni!”

Putin acuză forţele ucrainene de încălcarea drepturilor omului. Palatul Elysee reacţionează: „Minciuni!”

Vladimir Putin lansează acuzaţii absurde, în mijlocul distrugerilor provocate de armata sa. Soldaţii ucraineni ar fi cei care încalcă drepturile omului, le-ar fi spus liderul de la Kremlin, sâmbătă, lui Emmanuel Macron şi lui Olaf Scholz, într-o nouă convorbire telefonică pe care au avut-o a doua zi după summitul UE de la Versailles.

Liderul de la Kremlin îi acuză pe militarii Kievului că-i folosesc pe civili drept scuturi umane şi că plasează armament greu lângă şcoli şi spitale. În plus, ucrainenii sunt cei care întrerup operaţiunile de evacuare a civililor şi îi intimidează pe oamenii care vor să fugă din zonele de conflict, susţine Vladimir Putin.

Putin a invocat, în cursul convorbirii telefonice cu cei doi lideri occidentali, „asasinate extrajudiciare ale opozanţilor”, „luări de ostatici în rândul civililor”, „folosirea lor ca scuturi umane”, precum şi „desfăşurarea de armanent greu în zone rezidenţiale, în apropierea spitalelor, şcolilor şi grădiniţelor”, arată un comunicat al Kremlinului. El a acuzat, de asemenea, „batalioanele naţionaliste” ale ucrainenilor că „perturbă sistematic operaţiunile de salvare şi îi intimidează pe civilii care încearcă să evacueze” zonele de conflict.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt