Putin ameninţă Europa: Rusia este pregătită oricând pentru un război nuclear

Putin ameninţă Europa: Rusia este pregătită oricând pentru un război nuclear

Vladimir Putin ameninţă din nou Europa cu războiul nuclear. ”Ţarul” Rusiei a lansat astăzi un nou avertisment crud către Occident, în timp ce armata sa avansează pe câmpul de luptă ucrainean la mai bine de doi ani de la invazia la scară largă. 
„Rusia rămâne într-o stare de pregătire de luptă şi este pe deplin pregătită pentru un război nuclear”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de Reuters.
Preşedintele rus a transmis mai multe mesaje într-un interviu de trei ore difuzat de televiziunea de stat Rusia 1 şi de agenţia de stat RIA Novosti. Interviul vine cu două zile înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia pe care Vladimir Putin este sigur că le va câştiga. 
De la începutul războiului cu Ucraina, Putin a vorbit de mai multe ori ameninţător despre arme nucleare. 
„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin ca răspuns la o întrebarea dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear. El s-a lăudat că forţele sale nucleare sunt în „alertă constantă”. 
Totodată, Putin susţine că Rusia a depăşit SUA în dezvoltarea unei noi generaţii de arme cu capacitate nucleară şi a spus că testele ar putea fi reluate. 
„Armele sunt acolo pentru a fi folosite”, a spus Putin. Deşi a sustinut că „niciodată nu a fost nevoie” de a folosi o armă nucleară tactică, el a adăugat că ar putea face acest lucru dacă ar exista o ameninţare la adresa „existenţei statului rus” sau „deteriorarea suveranităţii şi independenţei noastre”.
Comentând aderarea Finlandei la NATO, Putin a spus că "acesta este un pas absolut lipsit de sens din punctul de vedere al asigurării propriilor interese naţionale (ale Finlandei). Noi nu am avut trupe acolo (la graniţa finlandeză), dar acum le vom trimite. În trecut, nu existau acolo sisteme distructive, iar acum vor apărea", a mai avertizat Putin.
(Elena Andrei)

Afla mai multe despreputinrusiaucrainarazboinuclear
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt