Raluca Turcan: “Când se vor termina alegerile, poate clasa politică va sta mai pe îndelete să gândească cum putem valorifica la maximum avantajele României”

Raluca Turcan: “Când se vor termina alegerile, poate clasa politică va sta mai pe îndelete să gândească cum putem valorifica la maximum avantajele României”

Invitată la Turul României de la Prima News, Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a subliniat importanţa culturii pentru ţara noastră. “Sibiul este un model de dezvoltare prin cultură. Mă refer în primul rând la oraş, dar şi la judeţul Sibiu, un nucleu care a atras dezvoltarea economică“.

“Statul trebuie să se concentreze pe valorile solide ale ţării, ale poporului nostru. Când se vor termina alegerile, poate clasa politică va sta mai pe îndelete să gândească cum putem valorifica la maximum avantajele României”, susţine Raluca Turcan.

Ea punctează importanţa culturii, pe care o asociază cu educaţia. “Încă de la începutul activităţii mele guvernamentale am fost interesată de ce se întamplă în domeniul educaţiei. Cu o abordare secvenţială, am gândit măsuri de sprijin pentru domeniul educaţiei“, mai spune ea. “Cred că statul are datoria să ofere un impuls pentru evenimentele culturale de calitate, în diferite forme. Statul trebuie să încurajeze tradiţiile. Doar în judeţul Sibiu am atras peste 100 de milioane de euro pentru educaţie“.

Raluca Turcan: Cultura încă are şanse în România

“Cultura are şanse. Mă îngrijorează de ani de zile cifrele (legate de bacalaureat, evaluarea naţională, teste PISA cu un număr foarte mare de oameni pentru care studiul este o chestiune complicată). Mi-aş dori să văd o îmbunătăţire a acestor indicatori“.

(Elena Andrei)

 

Afla mai multe despreraluca turcansibiucultura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt