Raluca Turcan: Mi-aş dori să am măcar un mandat în care să pot să fac naveta Sibiu-Bucureşti pe autostradă, săptămânal

Raluca Turcan: Mi-aş dori să am măcar un mandat în care să pot să fac naveta Sibiu-Bucureşti pe autostradă, săptămânal

Autostrăzile sunt veriga pentru dezvoltarea României. Asta susţine şi Raluca Turcan, Ministrul Culturii, care adaugă că nu putem face bani din cultură fara a avea toate instrumentele necesare, inclusiv autostrăzi. "Ele atrag turişti în România. Apar supermaketuri pe lângă ele. Sunt producătoare pe de o parte pentru investiţii, dar totodată pentru circulaţie”.

"Avem evenimente culturale atractive şi căutate de oameni, dar care sunt în zone greu accesibile, care nu beneficiază de o infrastructură de calitate, astfel încât atunci cand un turist vine în ţară, să poată să meargă direct acolo, sa poată cauta într-un format digital, să acceseze detalii despre obiectivul turistic respectiv. În momentul în care accesul este facil, şi numărul turiştilor creşte. Să nu ne imaginăm că o sa vină fluxul de turişti atât timp cât România o să fie deficitară la partea de infrastructură rutieră”, spune Raluca Turcan.

 Ea dă exemplu Sibiul, un proiect pilot al României pentru o dezvoltare durabilă.

„Am fost partner cu un proiect cultural excepţional – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – un proiect care a început cu mai bine de 20 de ani în urmă şi care a ajuns să fie motorul de dezvoltare al oraşului. În Sibiu, acest festival a pornit de la un proiect local. A reuşit să devină un magnet pentru oraş: a atras turişti de peste tot, venind turiştii s-au îmbunătăţit serviciile, autorităţile au intrat într-un efort comun de dezvoltare a infrastructurii şi în momentul în care s-a dezvoltat infrastructura, au venit investitorii şi astfel am pus Sibiul pe harta dezvoltării economice”, punctează Ministrul.

(Elena Andrei)

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt