Rămaşi fără casă şi cu banii luaţi. Bloc construit ilegal, demolat de primărie

Rămaşi fără casă şi cu banii luaţi. Bloc construit ilegal, demolat de primărie
foto: arhivă

Scandal la Cluj-Napoca după ce instanţa a decis demolarea un bloc construit ilegal în oraş. Deşi acesta era ridicat doar parţial, cinci familii şi-au amenajat deja apartamente, printre cărămizi şi materiale de construcţii. Acum, oamenii sunt disperaţi că, în prag de iarnă, vor ajunge pe drumuri.

Proprietarul este cercetat pentru înşelăciune şi ar fi păcălit peste 500 de persoane, cărora le-a promis locuinţe în diverse blocuri. În urmă cu puţin timp, autorităţile au decis totuşi să oprească demolarea, pentru că oamenii au depus o nouă contestaţie în instanţă.

Demolarea blocului a început, spre disperarea celor care au plătit locuinţe aici, atraşi de preţurile mici pentru Cluj - 22.000 de euro garsoniera şi 65.000 apartamentul. La jumătate faţă de preţul pieţei. Deşi construcţia nu era finalizată, cinci familii se mutaseră deja aici. După ce a cumpărat, a aflat că lucrurile nu ar fi tocmai cum i le prezentase constructorul. 

Era doar o modalitate prin care încerca să păcălească oamenii. Anchetatorii  au aflat că vânduse unele apartamente chiar de mai multe ori.  
Două dintre cele cinci familii mutate în blocul şantier nu au vrut să părăsească însă clădirea. Primăria le-a oferit cazare la centrele de găzduire, dar oamenii au refuzat.
Traian Onuc, proprietarul blocului, ar fi înşelat ani la rând sute de clujeni. Anul acesta a fost arestat pentru inselaciune, iar acum este cercetat sub control judiciar. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt