Refuzată la grădiniţă pentru că are diabet

Refuzată la grădiniţă pentru că are diabet

Situaţie revoltătoare la Suceava! Părinţii unei fetiţe cu diabet zaharat de tip 1 susţin că directoarea unei grădiniţe private din oraş a refuzat înscrierea copilului în unitatea de înăţământ. Deşi iniţial ea a fost acceptată şi exista chiar şi un cadru medical care să-i asigure asistenţă, ulterior conducerea grădiniţei s-a răzgândit şi le-a transmis părinţilor să nu o mai aducă pentru că fetiţa este bolnavă. Familia consideră că fiica lor a fost marginalizată şi cere acum să se facă dreptate. Vă avertizez, urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

Anastasia are aproape patru ani. Deşi se confruntă cu o boală care o face dependentă de insulină, acest lucru nu împiedică, însă,  să zâmbească sau să se comporte precum ceilalţi copii. Peste numai câteva luni urma să intre la grădiniţă, să-şi facă noi prieteni, iar părinţii, Alina şi Gabriel, erau bucuroşi că îşi vor duce fetiţa la o grădiniţă privată, acolo unde sperau ei că cea mică va fi primită cu braţele deschise. 

Deşi Anastasia beneficiază de un sistem de monitorizare, în timp real, al stării de sănătate, conducerea unităţii de învăţământ le-a spus ulterior părinţilor că nu-şi pot asuma responsabilitatea. 

Statisticile, la nivel naţional, arată că aproape patru mii de copii, care nu au împlinit nici şase ani, au diabet de tip 1. adică sunt dependenţi de insulină. Iar numărul creşte alarmant de la an la an. Legislaţia privind înscrierea copiilor cu diabet la grădiniţă sau şcoală arată că aceştia au dreptul să fie înscrişi în orice unitate de învăţământ privată sau de stat.  Până la difuzarea acestei ştiri, conducerea grădiniţei nu a oferit un punct de vedere referitor la această situaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt