Regele cocainei, arestat în Brazilia

Regele cocainei, arestat în Brazilia

Unul dintre cei mai căutaţi infractori din lume a fost arestat în Brazilia. Şeful mafiei calabreze, Rocco Morabito, a fost capturat la mai bine de doi ani după ce evadase dintr-o închisoare din Uruguay. Supranumit regele cocainei, mafiotul era căutat sub acuzaţia de trafic de droguri.

O operaţiune spectaculoasă a autorităţilor braziliene a dus la arestarea liderului Ndrangeta într-o localitate din nord-estul ţării. La capturarea liderului mafiot au colaborat poliţişti din 11 state.

În 2019, Rocco Morabito a evadat alături de alţi deţinuţi dintro închisoare uruguayană. Activitatea criminală şi-a început-o însă încă din anii 90. De a lungul timpului acesta a adus în Europa, pe filieră sud-americană, zeci de tone de cocaină.

Autorităţile braziliene au precizat că, alături de Rocco Morabito, a fost prins şi unul dintre locotenenţii săi. Timp de 13 ani, până la arestarea din Urugugay şeful mafiei calabreze a trăit sub diferite identităţi false în mai multe state de pe continentul sud american.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt