Reportaj CBS la Mihail Kogalniceanu

Reportaj CBS la Mihail Kogalniceanu

Sunt cei mai buni dintre cei mai buni şi, aşa cum spun chiar ei, sunt unitatea americană cea mai apropiată de războiul din Ucraina. Membrii celebrei Divizii 101 Aeroportată, detaşată la Mihail Koglniceanu în această vară, au primit o echipă de jurnalişti de la postul de televiziune american CBS. Aceştia au văzut cum arată o zi din viaţa militarilor de elită. ,,Suntem pregătiţi să luptăm chiar şi în această noapte", le-au spus aceştia jurnaliştilor. Şi nu o dată.

Jurnaliştii de la CBS au realizat un reportaj spectaculos chiar printre soldaţii americani stabiliţi la baza Mihail Kogălniceanu. Legendara Divizie 101 Aeropurtată este aici pentru a reacţiona în orice moment, în cazul unui atac.

Zi de zi, soldaţii americani se antrenează alături de cei români, iar adesea survolează coasta Mării Negre cu elicopterele Black Hawk, pentru a supraveghea situaţia din Ucraina.

Divizia 101 Aeropurtată a fost dislocată în România la sfârşitul lunii iulie, în urma deciziilor de la summit-ul NATO de la Madrid. Sunt 2.400 de militari transferaţi la baza Mihail Kogălniceanu şi sunt dotaţi cu 800 de vehicule de luptă şi 22 de elicoptere.

Detaşarea Diviziei 101 în România a reprezentat un moment istoric, aceştia fiind prezenţi ultima dată în Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Soldaţii americani vor rămâne la Constanţa cel puţin de un an.

Divizia 101 Aeropurtată a fost constituită pentru prima dată ca unitate aeriană în 1942, în vedea eliberării Europei de sub teroarea lui Hitler.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt