Revelionul în lume

Revelionul în lume

Dacă multe ţări europene au anulat focurile de artificii şi evenimentele dedicate lui 2022 , alte state nu au ţinut cont de pandemie şi au organizat spectacole de artificii grandioase. Hong Kong, Dubai sau Rusia sunt doar câteva dintre ţările în care spectacolul de artificii a învins de această dată coronavirusul

La ora 18.00 , ora României, Hong Kong şi Taiwan treceau deja în 2022. După ce anul trecut evenimentele dedicate Revelionului au fost interzse din cauza pandemiei, anul 2022 a fost întâmpinat cu optimism în Hong Kong. Spectacolul de lumini şi artificii de la Victoria Harbour a fost acompaniat de o orchestră simfonică a cărei muzică a făcut ca înteg momentul să fie şi mai emoţionant.

În Taiwan, celebra clădire 101, care la un moment dat a fost şi cea mai înaltă din lume, a fost luminată de spectacolul de artificii care a durat 6 minute. 16,000 de artificii au luminat cerul pentru a marca trecerea în 2022. Tema evenimentului de anul acesta a fost ” înspre un viitor mai bun”, care a dorit să transmită ideea de vindecare în lumea întreagă.

La ora 19 ora României, 30,000 de artificii ecologice luminau cerul din Bangkok, capitala Thailandei. Bineînţeles,
evenimentul a avut loc în condiţii de pandemie. Doar cei cu certificat verde, care au făcut dovada vaccinării sau a unui test PCR negativ au putut admira focurile de artificii.

Cinci ore mai târziu, Emiratele Arabe Unite sărbătoreau trecerea în Noul An în stil propriu. Luxul şi opulenţa au fost nelipsite în cadrul evenimentului de artificii din Dubai, unde, Burj Khalifa a fost vedeta nopţii. Emiratele Arabe au bătut şi un nou record. Peste 30 de evenimente cu artificii au fost organizate în total în diferite părţi ale ţării.

La câteva ore după ce şi ţara noastră a marcat trecerea în 2022, mii de oameni aşteptau cu sufletul la gură spectacolul de artificii de pe celebra plajă Copacabana. Iar aşteptarea a meritat, ca în fiecare an. Peste 15 minute a durat focul de artificii.

Numărătoarea inversă a adunat mii de oameni şi în celebra piaţă din New York, Times Square. Ca în fiecare an,
participanţii au aşteptat numărătoarea inversă şi coborârea bilei de cristal care marchează trecerea în noul an

Dacă anul trecut doar 100 de persoane au putut participa la eveniment, anul acesta, capacitatea a fost extinsă la 15 mii de persoane. Bineînţeles că doar cei vaccinaţi sau care au făcut dovada unui test PCR negativ au putut lua parte la eveniment.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt