Români arestaţi în Danemarca după ce au mers cu copilul la spital

Români arestaţi în Danemarca după ce au mers cu copilul la spital

Părinţii români ai unui bebeluş de doar o lună au fost arestaţi în Danemarca. Sunt cercetaţi după ce au ajuns cu copilul la spital în stare critică. Medicii îi suspectează că i-ar fi făcut rău intenţionat celui mic. Astfel că, atât mama, cât şi tatăl sunt încarceraţi în penitenciare diferite, în timp ce medicii încearcă să îi salveze viaţa bebeluşului. Familia spune că cei doi nu au făcut niciun rău copilului. Ambasadorul României în Danemarca încearcă acum să ia legătura cu părinţii

Coşmarul celor doi români stabiliţi în Danermca a început în urmă cu o săptămână. Starea copilului lor de o lună, născut cu probleme de sănătate, s-a agravat brusc. Iniţial au apelat la ajutorul unei moaşe.

Bebeluşul a ajuns la spital în stare critică. Ceea ce medicilor le-a ridicat suspiciuni, aşa că au anunţat poliţia

Părinţii sunt acum încarceraţi în penitenciare diferite. Nu au acces la telefon şi nici dreptul de a vedea copilul şi au primit avocaţi din oficiu. Disperaţi, oamenii au apelat Ambasada României la Copenhaga pentru a-i ajuta.

Ambasada a făcut toate demersurile pentru a putea a discuta cu părinţii. Astfel că zilele acestea mama va putea fi vizitată. Românii insistă că nu au făcut nici un rău celui mic. Constatările medicilor danezi vorbesc însă despre sindromul copilului scuturat.

Ministerul de Externe român anunţă că a luat legătura cu avocaţii din oficiu şi a pus la dispoziţia familiei o listă cu
avocaţi danezi specializaţi în domeniul instituţionalizării minorilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, românii riscă până la 6 ani de închisoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt