România are şase plaje blue flag

România are şase plaje blue flag
foto: bucurestibusiness.ro

Turiştii care doresc confort, calitate şi curăţenie la mare au de unde alege. Plajele care îndeplinesc toate aceste criterii pe litoralul românesc sunt cele cu steag albastru. Şase astfel de plaje avem pe litoralul românesc, cu 12 mai puţine faţă de vecinii bulgari. Apa curată ca lacrima şi nisipul fin sunt primele indicii că păşeşti pe o plajă care merită steagul albastru.

Aceasta plaja de pe litoralul romanesc este o oaza de relaxare pentru cine vrea sa se bucure in liniste de soare si de valurile marii. Din 2018 are Steagul Albastru, o distinctie care garanteaza mai multe calitati pe care turistii le cauta atunci cand isi aleg destinatia de vacanta. Pentru a obtine Steagul Albastru, administratorii plajelor trebuie sa indeplineasca 33 de criterii.

Se pune accentul pe curatenie, calitatea apei, dar si pe respectarea intimitatii turistilor. De exemplu, sezlongurile pe astfel de plaje sunt asezate la o distanta de 2 metri unele de altele. In Romania şase plaje indeplinesc aceste conditii si au titlul ,,Blue Flag". 

Deocamdata Litoralul Romanesc cauta solutii pentru amenajarea plajelor recent largite din statiuni. Prima vizata este Mamaia, pentru care Administratia Nationala Apele Romane pune la bataie un premiu de peste 1,5 milioane de euro pentru cine vine cu cea mai buna solutie de design. In plus, Ministerul Economiei, care se ocupa si de turismul romanesc, ar vrea ca pe viitor si falezele sa fie amenajate, nu doar plajele.

Cele mai multe plaje care au obtinut certificarea "Steag Albastru" (CARTON 3) sunt in Spania - 629. La mica distanta este Grecia  cu 617 astfel de locuri, in timp ce la Marea Neagra vecinii bulgari au 21 de plaje marcate cu steagul albastru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt