România este pe placul turiştilor străini

România este pe placul turiştilor străini

România a devenit un principal punct pe harta lumii. Numărul turiştilor străini a crescut simţitor, chiar dacă la capitolul promovare sau infrastructură de transport ţara noastră încă lasă de dorit. Aceste neajunsuri pălesc însă în faţa peisajelor superbe, a mâncărurilor fabuloase şi a preţurilor, pe care străinii le consideră mici. În acelaşi timp românii călătoresc mult mai mult în străinătate faţă de anii trecuţi. 

Carlos Alfonso Fernandes este american, din tată spaniol, are 36 de ani, lucrează în IT şi trăieşte în Miami, Florida. Este pasionat de filme de groază şi legenda lui Dracula i-a atras atenţia asupra ţării noastre. În ultimii 2 ani, Carlos a vizitat de mai multe ori România. 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, americanii sunt printre principalii turişti străini din România. În primele 5 luni ale anului, România a fost vizitată de peste 700.000 de turişti, cu 46% mai mult decât intervalul similar din 2022. Bucureştiul este primul oraş de pe lista de priorităţi a turiştilor străini, iar imediat după Capitală urmează 2 oraşe din Transilvania, Braşov şi Cluj.

Cifrele sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât ţara noastră nu excelează la promovare turistică. Înainte de prima vizită, prietenii lui Carlos din Florida erau îngrijoraţi de dorinţa sa de a vizita România. Pe de altă parte, a crescut, cu 20% şi numărul românilor care preferă să îşi petreacă vacanţele peste hotare. 
Specialiştii se aşteaptă ca acest trend să se păstreze până la finalul anului. Dacă acest lucru se va întâmpla, este posibil ca peste 2,5 milioane de turişti străini să treacă pragul ţării noastre, număr similar cu cel din 2019, care a fost cel mai bun an din acest punct de vedere.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt