România, lovită de un nou val de COVID cu trei mutaţii

România, lovită de un nou val de COVID cu trei mutaţii

România este lovita de un nou val de coronavirus cu trei mutatii. În general însă cazurile de infectări sunt cu forme usoare, care nu necesita internare. O spune profesorul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

Tot el însă atrage atenţia asupra faptului că mulţi pacienţi iau antibiotice acasă, după ureche, fenomen foarte periculos. În acest moment în toate spitalele din ţară sunt internaţi pe secţii în jur de 1000 de pacienţi cu COVID-19.

Medicii timisoreni atrag atentia si spun ca  mutatiile noul val fac ca afectiunea sa semene cu o pneumonie virala foarte usoara. Asa ca cei care au simptome de raceala sau gripa ar trebui sa se testeze pentru ca pot avea de fapt COVID-19

Ioan Medoia este unul dintre pacientii care au ajuns la Spitalul din Timisoara infectat cu una din subvariantele Omicronului. Primele simptome au aparut in urma cu trei zile. Pana astazi s-a tratat sigur acasa dar pentru ca simptomele nu au scazut ca intensitate a decis sa mearga la spital.

In prezent nu mai exista un tratament specific Covid 19. De aceea majoritatea spun ca si-ar administra un tratament asemanator cu cel de gripa sau raceala.
Medicii recomanda in continuare purtarea mastii de protectie si evitarea zonelor aglomerate indeosebi in cazul persoanelor in varsta. Mai mult, bolnavii de covid 19 ar trebui sa stea in casa cateva zile. Medicii infectionisti si pneumologii spun ca peste 90 din cei infectati cu Sars Cov2 se trateaza acasa.
 
Chiar daca majoritatea formelor sunt usoare, 82 de persoane sunt internate in sectiile ATI. Si in fiecare zi apar noi focare. In Timis, cel mai recent focar este la o scoala generala din Timisoara.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt