România, lovită de vremea rea

România, lovită de vremea rea

A fost prăpăd în ţară în ultimele 24 de ore! A plouat torenţial în mai multe judeţe. La Târgu Mureş, balonul de hochei din oraş s-a prăbuşit, iar în curtea grădinii zoologice mai mulţi bizoni au ieşit din padocuri după ce gardurile au fost luate de ape. Probleme au fost şi în zona Moldovei. La Galaţi şi Brăila mai multe gospodării şi şosele au fost inundate. Şi la Bacău ploaia le-a dat de furcă şoferilor. Mai mulţi copaci au căzut pe asfalt, iar unele artere principale s-au umplut de apă.

Ploile au lovit mare parte din ţară, iar pe parcursul nopţii mai multe judeţe au fost afectate de inundaţii. În Târgu Mureş, furtuna a fost atât de puternică, încât a doborât balonul de hochei din oraş. Şi la grădina zoologică au fost probleme. Mai multe garduri au fost distruse de arborii căzuţi, iar bizonii au reuşit să iasă din ţarcuri. Angajaţii grădinii zoologice au încercat vreme de câteva ore să aducă animalele înapoi în siguranţă.

O ploaie de câteva zeci de minute a făcut ravagii în judeţul Bacău. În localitatea Răcăciuni, pe drumul european E85, traficul a fost paralizat după ce canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţilor mari de apă, iar drumul a devenit impracticabil pentru şoferi. 

O rupere de nori a lăsat fără curent mai multe localităţi din Bistriţa Năsăud. Cea mai afectată a fost comuna Romuli, unde 10 locuinţe au fost inundate şi mai multe maşini, avariate. Unele şosele s-au transformat în adevărate fluvii. În judeţul Brăila trei localităţi au fost sub cod roşu de vreme rea. Pompierii au fost chemaţi de oameni să scoată apa din case şi din curţi. Şi la Galaţi, în localitatea Negrileşti, mai multe drumuri au fost inundate.

Autorităţile anunţă pentru astăzi cod portocaliu de inundaţii în cinci judeţe din ţară.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt