România se topeşte

România se topeşte

Căldura a pus stăpânire peste România, iar în zilele viitoare sunt anunţate temperaturi care pot ajunge şi la 40 de grade. Mijloacele de transport în comun au fost cuptoare spre disperarea călătorilor. Aerul condiţionat pare să fi lipsit cu desăvârşire din aproape toate tramvaiele sau autobuzele vechi, iar bătrânul evantai a rămas singura salvare a călătorilor. Primarul capitalei  anunta o  anchetă la STB din cauza acestui lucru. Nici măcar centrele de prim ajutor de pe străzi nu mai sunt deschise ca în alţi ani.  

Nici nu e de mirare. 35 de grade arăta termometrul stradal la orele amiezei. Cei mai afectaţi de caniculă au fost miile de călători care au circulat cu mijloacele de transport în comun. Aerul condiţionat a şipsit cu desăvârşire. În urma sutelor de sesizări, primarul capitalei a anunţat anchetă la STB. 

Iar canicula  de abia acum  începe. Meteorologii anunţă zile tropicale cu temperaturi care pot atinge şi 40 de grade. Dacă în alţi ani, oamenii puteau sa intre sa se răcorească sau să ceară ajutor dacă li se făcea rău în centrele anticaniculă amplasate pe străzi, acum nici asta nu mai au. Corturile albe sunt pregătite, dar încă nu s-au deschis. Şi nutriţioniştii  ne sfătuiesc să consumăm cât mai multă apă, dar şi fructe şi legume.

Nu doar la alimentatie trebuie să fim atenti in zilele caniculae. E foarte important si cu ce ne imbracam. Medicii spun să purtăm haine lejere , din fibre naturale si neapărat în culori deschise. Ttotdată este foarte important să ne acoperim capul cu o pălărie. 
 

Afla mai multe desprecaniculasoarecalduraromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt