Românii încep să meargă spre teatrul online. Cum poţi vedea o piesă pe net şi chiar discuta cu actorii

Românii încep să meargă spre teatrul online. Cum poţi vedea o piesă pe net şi chiar discuta cu actorii

Teatrul online, cu spectacole care pot fi vizionate în regim de LIVE, a înregistrat o tendinţă de creştere constantă în ultimii trei ani, atât în România, cât şi la nivel global.

Creată în pandemie pentru a rezolva problema accesului limitat la spectacolele de teatru, o platforma a depăşit 10.000 de utilizatori. Aceştia au vizionat cel puţin un spectacol de teatru. Site-ul online a adunat circa 50 de spectacole de teatru transmise.

Platforma funcţionează prin intermediul tehnologiei de streaming live şi video on demand. La final, artiştii rămân pe scenă şi discută cu spectatorii online prin intermediul chat-ului.

Publicul de teatru online este împărţit astfel: 25.8% în Bucureşţi, 35.6% în alte oraşe ale României şi 38.6% în diaspora.

“Asistăm în ultimii ani la o digitalizare masivă în toate domeniile, iar teatrul este unul dintre ele. Conceptul de teatru online nu este un fenomen nou, dar a câştigat o popularitate fără precedent şi o adevărată relevanţă în ultimii ani”, a declarat Alexandru Aramă, co-fondator, citat de Profit.ro

Afla mai multe despreteatruonlinespectacol
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt