Românii, principalii clienţi ai hotelurilor din Halkidiki în perioada Paştelui. Turiştii ruşi au dispărut din penisula grecească

Românii, principalii clienţi ai hotelurilor din Halkidiki în perioada Paştelui. Turiştii ruşi au dispărut din penisula grecească

Gradul de ocupare a hotelurilor din Halkidiki este de aşteptat să se situeze anul acesta la niveluri la fel de bune ca în 2023. O cerere mare se preconizează şi pentru camerele de închiriat în vile şi case de vacanţă, proprietarii de astfel de spaţii de cazare înregistrând deja un „Paşte nemaipomenit” întrucât au beneficiat de un aflux mare de turişti care de obicei nu veneau în această perioadă în regiune.

Aproape toate cele aproximativ 450-500 de hoteluri din regiune au fost deschise pe perioada Paştelui din acest an, cu un grad mediu de ocupare de 70%. Faptul că Paştele a căzut târziu anul acesta i-a determinat pe majoritatea hotelierilor să-şi deschidă unităţile de cazare, spre deosebire de anul trecut, când multe hoteluri au rămas închise.

Din punct de vedere al ţării de provenienţă a turiştilor cazaţi zilele trecute în hotelurile din Halkidiki, pe primul loc s-au situat românii, urmaţi de bulgari – dintre care mulţi deţin o a doua locuinţă în Halkidiki – şi, într-un număr mai mic, de sârbi, potrivit Rador Radio România.

Ruşii au „dispărut” practic din Halkidiki după războiul din Ucraina, vizitatorii din această ţară fiind doar cei câţiva care deţin „golden visa” sau viză dintr-un alt stat european. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în cazul ucrainenilor.

Afla mai multe despregreciaturisticazare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt