Rusia a cumpărat alte 92 de avioane de la companii străine

Rusia a cumpărat alte 92 de avioane de la companii străine

Rusia a cumpărat alte 92 de avioane de la companii străine de leasing, companii aeriene şi compania de leasing de avioane AerCap, transmite News.ro.

Avioanele au fost cumpărate folosind bani de la Fondul Naţional de Bunăstare din Rusia, din care au fost alocate în acest scop 190 de miliarde de ruble (2,06 miliarde de dolari).

Dreptul de proprietate asupra avioanelor va trece acum către compania de asigurări de stat din Rusia NLK-Finance, care le va transfera companiilor aeriene.

Compania aeriană S7 a declarat că au fost cumpărare 45 dintre avioanele sale care erau deţinute de companii străine, în timp ce transportatorul naţional Aeroflot a declarat că s-au încheiat acorduri pentru 28 dintre aeronavele sale, iar alte 19 pentru Ural Airlines.

După ce ţările occidentale au sancţionat companiile aeriene ruse din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova în februarie 2022, Rusia a reînregistrat aeronavele străine în flota sa fără acordul proprietarilor, înainte de a începe negocierile pentru cumpărarea lor. Odată ce avioanele deţinute de străini sunt cumpărate, companiile aeriene ruse pot să le folosească pentru a deservi rutele de peste mări fără riscul ca acestea să fie confiscate.

Afla mai multe desprerusiaavioane
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt