Rusia a declanşat o ofensivă în regiunea ucraineană Harkov. Trupele Moscovei avansează terestru cu blindate în încercarea de a crea o zonă-tampon

Rusia a declanşat o ofensivă în regiunea ucraineană Harkov. Trupele Moscovei avansează terestru cu blindate în încercarea de a crea o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon, a declarat o sursă militară ucraineană de rang înalt, citată de Reuters.

Forţele de ocupaţie ruseşti şi-au intensificat activitatea în regiunea Harkov, iar acolo au loc lupte. Asaltul deschide un nou front în războiul de mai bine de doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei, care s-a concentrat până acum în special în zonele din estul şi sudul ţării, după ce o contraofensivă ucraineană a respins şi a alungat, în primul an al războiului, forţele ruseşti din nordul ţării, inclusiv din regiunea capitalei Kiev.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat vineri că a trimis întăriri militare pentru a ajuta la respingerea atacurilor ruseşti în zonele de frontieră din regiunea Harkov, în nord-estul ţării.

Ministerul a confirmat că trupele ruseşti au încercat să pătrundă cu vehicule blindate la primele ore ale dimineţii, dar susţine că deocamdată eforturile Moscovei au fost respinse. Luptele din zonele de frontieră din regiunea Harkov au continuat, iar Kievul a trimis mai multe forţe în zonă ca întăriri, a declarat Ministerul Apărării.

Afla mai multe desprerusiaharkov
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt