S-a autodiagnosticat cu cancer şi a vrut să îşi ia viaţa

S-a autodiagnosticat cu cancer şi a vrut să îşi ia viaţa

Caz şocant în Botoşani! Un bărbat de 48 de ani a fost la un pas să-şi ia viaţa...din cauza informaţiilor false de pe net. Omul credea că e bolnav şi, deşi medicii i-au spus că nu are de ce să se îngrijoreze, a bătut internetul şi a scotocit toate forumurile până şi-a pus singur cel mai necruţător diagnostic: cancer.

Speriat şi convins că nu mai are mult de trăit, a încercat să-şi pună capăt zilelor. Şansa lui au fost membrii familiei, care l-au găsit la timp. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Vizitele repetate la medicii specialişti şi investigaţiile amănunţite au demonstrat clar că botoşăneanul de 48 de ani nu suferea de nicio afecţiune gravă. Şi, totuşi, pentru că simptomele persistau, bărbatul a apelat la internet. Acolo a dat însă cu o avalanşă de informaţii contradictorii care l-au adus în pragul depresiei. 
Bărbatul a fost convins că zilele îi sunt numărate. Într-un gest disperat, a vrut să se sinucidă. A lăsat familiei şi bilet de adio. 
Cazul de auto-diagnosticare cu ajutorul internetului nu este singular. Sunt mulţi români care se bazează doar pe mediul online, unde caută informaţii despre diverse afecţiuni, în loc să-şi facă investigaţii medicale. Mai mult, au ajuns să-şi prescrie singuri tratamente.  
De cele mai multe ori, teama de medic îi face pe oameni să ia asemenea decizii, care pot duce la adevărate tragedii.
Specialiştii le recomandă pacienţilor să ceară sprijinul medicilor şi să nu cadă pradă interpretărilor greşite din informaţiile culese de pe net. Totul poate avea consecinţe dramatice.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt