S-a modificat legea! Terenurile trebuie curăţate de ambrozie

S-a modificat legea! Terenurile trebuie curăţate de ambrozie

Pe marginea drumurilor, pe  câmpuri, in parcuri şi chiar în oraşe sau în curţi, oriunde putem găsi ambrozia. O plantă care creşte spontan,  iubeşte soarele, dar care  face foarte mult rău celor alergici. Polenizarea ei începe în august şi durează până la mijlocul toamnei chiar şi în iarnă dacă temperaturile sunt mai mari.

Legea împotriva  ambroziei s-a modificat. Dacă proprietarii nu curăţă terenul după ce primesc o notificare,  autorităţile locale pot interveni. Amenzile ajung şi la 5.000 de lei.

Proprietarii care au terenuri pe care există ambrozie sunt obligaţi să le cureţe în termen de la 15 zile de la  avertismentul pe care îl primesc. . Ei pot cere sprijinul autorităţilor locale pentru utilaje, dar contra cost. Amenzile nu sunt deloc mici. Ele pornesc de la 1.000 de lei şi pot ajunge la 5.000, iar pentru persoanele juridice sumele sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. 

Constanţa este una dintre miile de persoane alergice la ambrozie. Aproape un milion de români au alergie la ambrozie. Reacţia alergică poate să ducă la şoc  anafilatic.

Specialiştii spun că ferestrele nu ar trebui deschise între 10:00-15:00 dacă în apropiere e un teren cu ambrozie. Cei care au alergie ar trebui să nu iasă din case în intervalul respectiv.Schimbarea hainelor şi duşurile frecvente sunt o altă soluţie.  Cei care au ambrozie în curte ar trebui s-o scoată înainte să înceapă  perioada  polenizării.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt