Salariu de 22.000 de euro la STB

Salariu de 22.000 de euro la STB

Caz revoltător la Societatea de Transport Bucureşti! Cel mai mare angajator din Capitală îşi răsplăteşte directorii cu prime în valoare de mii, zeci de mii şi chiar sute de mii de lei! Cel mai bine plătit om din conducere este însuşi directorul general, Adrian Criţ. Reporterii FOCUS au intrat în posesia unui fluturaş de salariu în care veniturile nete ale şefului STB depăşesc, într-o singură lună, 100.000 de lei. Mai precis, 22.000 de euro.  

Mai bine plătit ca preşedintele Iohannis, ca guvernatorul Isărescu şi ca preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, cu tot cu pensie specială, este un bugetar din Capitală. Este vorba despre Adrian Criţ, directorul Societăţii de Transport din Bucureşti. Compania este cel mai mare angajator din Capitală şi a avut afaceri de 280 de milioane de euro în 2022 şi un profit minuscul- 80.000 de euro.

În fluturaşul de salariu al directorului STB, pe lângă salariul de bază de peste 33 de mii de lei apar şi nişte „sume adunate la brut”, în valoare de 153.000 de lei. Astfel, cel mai bine plătit bugetar din Capitală ajunge la o leafă de 186.000 de lei, sume brute. 
Mai încercăm încă o dată să-l sunăm, însă... .După cum era de aşteptat, nu primim niciun raspuns. Încercăm la departamentul de relaţii publice. Încercăm şi la purtătorul de cuvânt STB. Dar directorul, cu salariu de 22.000 de euro, se pare că nu este. La fel ca departamentul de PR şi ca purtătorul de cuvânt. Aşa că am intrat în sediul STB pentru a cere un punct de vedere. 
Dar directorul, cu salariu de 22.000 de euro, se pare că nu este. La fel ca departamentul de PR şi ca purtătorul de cuvânt. Aşa că am intrat în sediul STB pentru a cere un punct de vedere. 
De un venit urias se bucură şi directorul economic al societăţii. A primit 4.000 de lei pentru doar patru zile de concediu de odihnă. La care se adaugă o indemnizaţie de 35% pentru poziţia de conducere, alta de 32% pentru vechime. Una peste alta, se ajunge la un salariu de 21.700 de lei pe lună. Peste care mai vine şi o primă, de 8.500 de lei. Venitul brut creşte de la 10.000 de lei la 30.000 de lei şi netul ajunge la 17.650 de lei.
 
Reporterii FOCUS au încercat să îl contacteze pe  viceprimarul Stelian Bujduveanu, responsabil cu transporturile la nivelul Capitalei, dar pana la momentul difuzării acestui material nu a răspuns.  

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt