Salvamontiştii din Argeş, intervenţii la limită

Salvamontiştii din Argeş, intervenţii la limită

Turiştii au profitat din plin de vremea caldă din weekend şi au plecat în escapade pe munţi . Dar fără să fie pregătiţi de drumeţie. Spre disperarea salvamontiştilor din Argeş care au fost nevoiţi să intervină în situaţii critice. Mai mulţi au avut nevoie de intervenţie medicală, dar şi de transport întrucât s-au rănit pe traseele montane. 

Vremea frumoasă a atras ca un magnet turiştii în drumeţii prin  Munţii Făgăraş. Unii au plecat  pe crestele Făgăraşului total nepregătiţi. Alţii, neexperimentaţi s-au aventurat în zone necunoscute şi s-au pus în pericol. Salvamontiştii au intervenit la un accident petrecut la un concurs de biciclete în zona Câmpulung, iar apoi în cazul a două persoane care s-au rănit pe traseele montane din Făgăraş.

Şi în al doilea caz s-a cerut un elicopter SMURD din Braşov fiind necesară extragerea victimei cu ajutorul troliului. În ambele situaţii victimele au ajuns în siguranţă la spital. Totuşi, salvatorii îi atenţionează pe turişti ca în momentul în care fac drumeţii  pe munte să aibă măcar echipament şi să respecte traseele montane.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt