Salvatorul nu a fost salvat

Salvatorul nu a fost salvat
foto: facebook.com/pompieriismurd.ro

A ştiut mereu cât de important este timpul şi cât de mult valorează acesta când un om se află la limita dintre viaţă şi  moarte. A pus viaţa altora pe primul loc, iar ultima misiune i-a adus sfârşitul. Este povestea unui ambulanţier de la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, care a murit la scurt timp după o intervenţie dificilă. Informaţiile ne-au parvenit prin telefonul telespectatorului de la Prima News. Vă avertizez, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Dănuţ Popescu avea 54 de ani, iar de 23 ştia că fiecare secundă contează pentru salvarea unui om.  Lucra ca ambulanţier la spitalul din Câmpulung Moldovenesc şi o făcea cu drag. Ultima misiunea a fost într-o localitate izolată, în munţi, unde a fost nevoit să lase ambulanţa, pe drumul principal, iar de acolo să meargă mai bine de un kilometru pe jos până la pacient. La scurt timp, Dănuţ a început să se simtă rău, iar când a ajuns înapoi la ambulanţă  a cerut el... ajutorul colegilor. 

Au urmat cinci luni de chin pentru Dănuţ, iar într-un final s-a stins.  Soţia acestuia îi acuză pe medicii l-au tratat superficial şi că nu i-au făcut investigaţii amănunţite. Conducerea spitalului spune în schimb că medicii de la Câmpulung Moldovenesc şi-au făcut datoria şi au urmat întocmai protocoalele.
 
Datele, la nivel naţional, arată că anual aproximativ 55.000 de oameni suferă un atac vascular cerebral ischemic. Asimetria facială - jumătatea inferioară a feţei căzută, vorbirea incoerentă şi pierderea forţei în braţe sau picioare sunt câteva dintre simptomele unui AVC.  Administrarea tratamentului, în primele patru ore de la declanşare, rămâne vitală, spun medicii. În toată ţara, există însă, numai cinci centre unde se face tromboliza, tratamenul salvator în caz de AVC. Două în  Bucureşti, şi câte 1 în Târgu Mureş, Timişoara şi Suceava.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt