Sărbătoare mare pentru milioane de credincioşi

Sărbătoare mare pentru milioane de credincioşi
foto: basilica.ro

De Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, bisericile din întreaga ţară sunt pline. Mii de oameni au venit şi la pelerinajul de la mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Într-o procesiune impresionantă, icoana considerată făcătoare de minuni, a fost scoasă din biserică.

Purtată de preoţi, Icoana Maicii Domnului a fost scoasă din biserică, puţin după ora 21:00. Miile de pelerini, veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, au aşteptat în rugăciune momentul.
Elena a venit la mănăstirea Nicula tocmai din Germania. În fiecare an, se întoarce în ţară special pentru acest pelerinaj. 
Tradiţia spune că, imediat după ce icoana a fost scoasă din biserică, pelerinii trebuie să înconjoare biserica de lemn în coate şi genunchi. Este un obicei păstrat cu sfinţenie de credincioşi.
În zori, oamenii au mers şi la slujba oficiată special pentru marea sărbătoare. 
Mii de credincioşi au venit şi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, de lângă Arad. Este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul ţării. 
 
Oamenii au pornit de la mănăstrire pe drumul crucii.  Au parcus în total 4 km şi s-au oprit la cele 14 cruci de pe traseu, unde au aprins lumânări şi s-au rugat. 
 
De Sfânta Maria mare, preoţii acestei mănăstiri organizează slujbe în cinci limbi diferite. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt