Satul cel mai lovit! ,,Am fugit ca să scăpăm cu viaţă"

Satul cel mai lovit! ,,Am fugit ca să scăpăm cu viaţă"

O bubuitură, multă apă şi apoi linişte. Ceea ce ieri dimineaţă era un sat, azi e un amestec de noroi, cu lemne, cu resturi de maşini, urme de acoperişuri. Un dezastru. Puţin peste 1000 de oameni trăiesc în comuna Brazii din judeţul Arad. Acum e momentul în care încearcă să înţeleagă de ce furia cerurilor s-a năpustit asupra lor. 

Panica a pus stăpânire pe localitatea măturată de ape. Puhoaiele s-au năpustit au venit atât de violent, încât oamenii s-au gândit doar cum să-şi salveze vieţile. La câteva ore după dezastru, autorităţile, ajutate de voluntari, încercau să repare ce se mai putea. Cantitatea de precipitaţii au depăşit la Brazii 100 de litri pe metru pătrat. Inundaţiile au lăsat în urmă pagube de sute de mii de euro.
 
Ministrul Mediului le promite localnicilor că îi va ajuta cu tot ce este nevoie ca să-şi refacă gospodăriile şi să revină, pe cât posibil, la viaţa dinainte. Inundaţiile au contaminat şi apa potabilă din zonă, iar Direcţia de Sănătate Publică atrage atenţia localnicilor să nu o consume, pentru că există riscul apariţiei unor boli ca febra tifoidă sau holera. Oamenii trebuie să bea acum apă îmbuteliată, fiartă sau tratată.
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt