Scene de război în Liban

Scene de război în Liban

Scene de război în Liban! Cel puţin şase oameni au murit, iar 30 au fost răniţi după ce, în timpul unui protest, lunetişti şi bărbaţi înarmaţi au tras în mulţime, iar maifestanţii au răspuns cu lansatoare de grenade şi puşti de asalt.

În faţa Palatului de Justiţie din Beirut susţinătorii grupării Hezbollah cereau demiterea judecătorului care investighează explozia de anul trecut din portul capitalei, în urma căreia peste 200 de oameni şi-au pierdut viaţa.
Protestatarii cred că Partidul Forţelor Libaneze se află în spatele acelui atac. Violenţele au pornit după ce un lunetist a deschis focul spre mulţime. A urmat o întreagă desfăşurare de forţe, iar străzile din Beirut s-au transformat într-un un câmp de luptă.

Lunetişti şi bărbaţi înarmaţi au împuşcat mai mulţi protestatari şi au tras mai multe rachete în aer, ca să sperie mulţimea. La rândul lor, manifestanţii au ripostat cu lansatoare de grenade şi puşti de asalt.

Premierul libanez a decretat astăzi zi de doliu naţional în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma celor mai
sângeroase violenţe din Beirut, din ultimii 10 ani. De asemenea, preşedintele ţării a declarat că responsabilii
acestei tragedii trebuie să fie traşi la răspundere.

Până în acest moment, armata libaneză a reuşit să aresteze mai multe persoane responsabile de atacurile armate, printre care şi un sirian. Soldaţii vor continua să patruleze pe străzile din Beirut pentru a preveni noi atacuri

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt