Şcoala, în containere moderne

Şcoala, în containere moderne

Sute de elevi din Timişoara învaţă în fiecare an în containere special amenajate pe post de clase. Şefii unităţilor de învăţământ au fost nevoiţi să recurgă la aceste săli de clasa modulare din cauza numărului foarte mare de elevi înscrişi în ciclul primar,
Este o solutie de compromis, spun cei din invatamant si asta pentru ca, in oras, nu sunt suficiente cladiri in care sa invete copiii. Cel putin 12 şcoli din oras au recurs la aceste containere dar numarul scolilor ar putea sa creasca in perioada urmatoare. 
Printre primele unitati de invatamant Timisoara care au inceput cursurile intr-o clasa modulara este scoala generala 30,una din cele mai cautate si apreciate scoli din oras. Achizitia si amenajarea a 6 containere, cate functioneaza in curtea scolii generale 30 din Timisoara, a costat 150.000 de euro, bani suportati de la bugetul local dar si din fondurile asociatiei parintilor.
Constructiile modulare sunt modern amenajate si au toate conditiile necesare pentru educatie, de la grupuri sanitare, instalatii de climatizare, table inteligente si videoproiectoare. In fiecare clasa invata 25 de elevi.
 
În containerele-clasă instalate in curtea scolii invata 300 de elevi de clase primare care fac cursuri dimineata si dupa-amiaza. In alte 6 constructii modulare au fost amenajate laboratoarele de limbi straine.
 
Autoritatile locale au inceput constructia unui nou corp de cladire langa vechea scoala dar nici acela nu va fi suficient. Cele 16 spatii de invatamant nu vor acoperi necesarul pentru cererea continua de locuri in scoala.  

 

Afla mai multe desprescoalatimisoaracontainereelevi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt