Se construieşte prima Operă Naţională la Iaşi. Anunţul ministrei Culturii, Raluca Turcan

Se construieşte prima Operă Naţională la Iaşi. Anunţul ministrei Culturii, Raluca Turcan

După ani de zile de tergiversări, Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcţia primei Opere Naţionale, de la zero, în Iaşi. Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Naţională Română Iaşi.

„După ani de zile de tergiversări, Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcţia primei Opere Naţionale, de la zero, în Iaşi. Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Naţională Română Iaşi! La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul României a adoptat astăzi, în şedinţa de guvern, hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iaşi. Reuşita de astăzi reprezintă finalizarea procesului de asigurare a cadrului juridic necesar demarării proiectului”, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan, pe Facebook.

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul României a adoptat astăzi, în şedinţa de guvern, hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iaşi.

„Construirea noului sediu al operei este una din cele mai mari investiţii ale Ministerului Culturii, finanţată printr-un important acord de împrumut încheiat între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Iniţial era prevăzută suma 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu suma de 65 milioane de euro”, a precizat Turcan.

Ea a amintit că în spatele iniţiativei acestui proiect stau eforturile susţinute ale echipei Ministerului Culturii, prin Unitatea de Management al Proiectelor, autorităţile locale din Iaşi, Consiliul Judeţean şi Primăria, şi „angajamentul asumat încă de la preluarea mandatului: acela de a investi în cultură şi de a creşte accesul la cultură”.

„Mulţumesc colegilor din Guvernul României şi din administraţia publică a judeţului Iaşi pentru sprijinul lor în realizarea acestei investiţii de o importanţă majoră în sectorul cultural din ultimele decenii”, a mai transmis Raluca Turcan.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt