Se schimbă Codul Rutier. În ce constă noua lege

Se schimbă Codul Rutier. În ce constă noua lege

Codul Rutier va fi modificat. Noua lege va obliga poliţia rutieră să verifice o dată la 12 luni modul în care sunt realizate marcajele publice. Lipsa marcajelor şi a indicatoarelor rutiere contribuie la numărul impresionant de accidente de pe soselele ţării. 

Poliţia rutieră va verifica periodic marcajele rutiere. Acolo vor fi găsite probleme, va notifica administratorul de drum. Dacă acestea nu sunt rezolvate administratorul de drum va fi amendat. Proiectul de lege a trecut de Parlament şi merge acum la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Odată intrată în vigoare, legea va obliga poliţia rutieră să verifice o dată la 12 luni modul în care sunt realizate marcajele publice.

În cazul în care constată nereguli, va trebui să notifice administratorul drumului care va avea la dispoziţie trei luni să rezolve toate aceste nereguli.

Lipsa indicatoarelor şi marcajelor rutiere contribuie masiv la producerea accidentelor pe şoselele din România. În Bucureşti, mai mult de jumătate din trecerile de pietoni sunt neconforme. Marcajele sunt şterse, iar indicatoarele ascunse după copaci.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt